CIEKAWOSTKI

A+ A A-
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Gorąca dyskusja o 11 Września 2001
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Gorąca dyskusja o 11 Września 2001

Gorąca dyskusja o 11 Września 2001 7 mies., 2 tyg. temu #10

• raphtomm
  • Administrator
  • Oklaski: 0
W sieci pojawiła się naprawdę gorąca dyskusja, w której stacja BBC NEWS oskarżana jest o "manipulacje" związane z zamachami z dnia 11 września 2001 roku.

Wg. świadków i tego co sami możemy zobaczyć, reporterka tej stacji będąc na miejscu tragedii relacjonuje, że doszło do zawalenia budynku WTC 7. Rozmowa toczy się przez parę minut z prezenterem w studio. Pojawiają się zdania:

"The Saloman Building (WTC7) has come down / collapsed"

czyli:

"WTC 7 zawalił się"

i inne.

Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że za plecami reporterki doskonale widoczny jest budynek WTC 7, który zawalił się dopiero po 20 minutach!

WTC 7 zawalił się o godzinie 17:20, tymczasem rozmowa reporterów odbyła się o godzinie 17:00 !

Pojawiają się zatem pytania: Jak to możliwe, że reporterzy stacji BBC NEWS mogli przewidzieć zawalenie się tego budynku, skoro wg. wersji oficjalnej zdarzeń, jego zawalenie było zupełnie nieprzewidywalne i niespodziewane. Czy reporterzy BBC otrzymali informacje, które potwierdzałyby zawalenie (lub wyburzenie) budynku WTC 7 zanim ten faktycznie legł w gruzach? Reporterzy nie używają słów - "budynek zamierza się zawalić" lub "budynek zawali się", ale mówią wprost: "Saloman Building czyli WTC7 zawalił się".

Po paru chwilach w transmisji pojawiają się zakłócenia i sygnał zostaje przerwany. Reporterka znika z transmisji na żywo i już nigdy więcej przez faktycznym zawaleniem się budynku WTC7 nie jest poruszany ten temat.

Dyskusja jest gorąca i wobec oskarżeń, stacja wystosowała oficjalne sprostowanie / komunikat, który dostępny jest na stronie: KLIK!

Lektura tego komentarza poraża sztucznością i żałosną próba wyjaśnienia tej zagadki. W swojej ocenie nie chcę być gołosłowny i dlatego postanowiłem przetłumaczyć odpowiedź BBC NEWS. Warto też przeczytać komentarze internautów na stronie BBC.

www.paranormalium.pl/11-wrzesnia-manipul...,645,41,artykul.html

P.S> Temat dodany przez użytkownika "dzony" w poprzedniej wersji strony.

Odp: Gorąca dyskusja o 11 Września 2001 3 mies., 3 tyg. temu #63

• New.World
  • Nowy Uczestnik
Akurat tutaj mam swoje domniemania i tak zostanie bez względu na fakty. Ten atak to nie był przypadek, to amerykański rząd jest winny temu zajściu. Chciał się pozbyć problemu to sięgnął po samoloty i doprowadził do tragedii. Reporterzy dobrze wiedzieli co miało być, nastąpić i kiedyś pisząc swoje autobiografie wspomną o tym! I wtedy być może wyjdzie prawda na jaw.

Odp: Gorąca dyskusja o 11 Września 2001 3 mies., 2 tyg. temu #75

• tinio
  • Nowy Uczestnik
to amerykański rząd jest winny temu zajściu

to tylko mit i teoria spiskowa, ludzie lubią dodawać sobie różne rzeczy.

Odp: Gorąca dyskusja o 11 Września 2001 3 mies., 2 tyg. temu #91

• Łęcki
  • Nowy Uczestnik
Ja też myślę o tym, że to rząd winny jest. Bo kto niby? Pozbyli się prostym sposobem problemu i już. Na zagranicznych forach aż się roi od tego typu spisów i dowodów, wierzę w nie niż w słowa telewizji chociażby.

Odp: Gorąca dyskusja o 11 Września 2001 3 mies. temu #131

• Marcel
  • Nowy Uczestnik
A ja jestem tego zdania że był to po prostu wypadek - celowy rzecz jasna.
Za dużo ludzie wymyślają, tych teorii spiskowych, przyczyn. Stało się, trudno, nic nie mogliśmy zrobić, ale w sumie czy na pewno? Gdyby był to Biały Dom to pewnie lepiej by to wyszło [mniej ofiar, strat] bo Biały Dom ważniejszy - jak zawsze, my szaraczki na bok
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.43 sekundy
Na naszej stronie znajdziesz różne ciekawostki ze świata, ciekawostki naukowe, tajemnice wszechświata, przeczytasz zagadnienia ze świata techniki, różnych tajemnic oraz tematy związane z kosmosem i robotyką. Nasza strona nie ponosi odpowiedzialności za treści zewnętrznych stron internetowych. | @ 2012 EKSPLORER.EU

Zaloguj lub Rejestruj

ZALOGUJ

Rejestruj

User Registration
lub Anuluj